viggo.com IT konsulentfirma

Videomøder

Videomøder På grønlands universitet Ilisimatusarfik er der et veludrustet videomødelokale. Da jeg kom til Nuuk var lokalet dog næsten aldrig i brug. Der herskede uvished og utryghed. Duer det nu? Hvad kan gå galt? Ved juletid 2010 truede Air Greenland med pilotstrejke og vi sagde derfor at mundtlig eksamen kunne dispenseres til at foregå via videomøde. Her indførte jeg Er det vigtigt så skal der være en generalprøve! Yderligere havde jeg helgarderet mig med Ove Hansen fra Tele greenland. Vi sad udenfor og vi kunne hentes, hvis der var problemer. Sådan skabte vi den tryghed der skal til. I hele 2011 havde vi 8 eksamener over videomøde. Den sjoveste var med eksamination fra Thorshavn og censur fra Ålborg. I 2012 aner jeg ikke hvor mange eksaminer der var. Nu er det hverdag! Tænk hvad det ville havde kostet i flybilletter og hotel i stedet. Tænk også på tiden der bruges totalt og reaktionstiden fra aftale til handling. Min egen lektie er at det er de helt små ting der er de vigtige showstoppere:
 • Er lokalet reserveret
 • Telefonnummer og e-mail på mødedeltager
 • Telefonnummer og e-mail på tekniker
 • Mød til tiden! Blot efter 10 sekunder vil mødedeltageren spekulere om du har glemt det?
 • Har du formuleret dig ordentligt?
  • Hvad er dit Skype-navn?
  • Hvad er linket til dit Adobe Connect lokale?
  • Hvad er dit IPnummer til videomødelokalet? (Ilisimatusarfiks IPnummer står på forsiden af hjemmesiden)
Jeg har siddet sammen med underviser, censor og elev. Vi ventede på eksaminator, der skulle komme på videoskærmen. Da vi ringede til hende sagde hun: jamen jeg har prøvet at kontakte Tele i formiddags!??? Så er eksamen aflyst! Videomøder betyder kæmpe forøgelse af udbuddet af censorer, eksaminatorer og undervisere.

Ved store møder kan man bruge teknogien fornuftigt. Her er en konference hvor dobbelt så mange deltagere var udenfor lokalet.


Check mit CV
CVRNR 19884341
Viggo Liebmann Hansen
E-mail: me@viggo.gl
+299 276605

English version